Sfârșitul anului 2016 a adus o veste excelentă pentru toate firmele din România deoarece una dintre cele mai importante facilități fiscale acordate de Noul Cod Fiscal – intrat în vigoare la începutul anului trecut, va putea fi utilizată și în 2017. Este vorba despre scutirea de la plata impozitului pentru profitul reinvestit, o măsură care încurajează companiile din România să investească în propria dezvoltare pentru a deveni mai puternice, eficiente și competitive atât pe plan local, cât și pe plan regional.

 

Când pot beneficia de această prevedere?

Modalitatea în care se aplică scutirea pe impozitul reinvestit rămâne aceeași ca și până acum, adică poate fi calculată atât anual cât și trimestrial.

 

De ce să optez pentru scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit?

Antreprenorii cu viziune, cei care doresc să își dezvolte afacerea astfel încât ea să reziste în timp și să genereze cât mai mult profit, investesc inevitabil în programe informatice și echipamente tehnologice.

Piața a arătat de cele mai multe ori că oamenii de afaceri care vor să își îndeplinească obiectivele de business prezente și viitoare, dar și să reziste asaltului continuu al competiției, trebuie să aibă la îndemână soluții puternice care să îi susțină în demersul lor.

Transart a creat și dezvoltă în continuare o suită de aplicații performante și eficiente care oferă suportul necesar pentru a asista companiile să atingă noi nivele de dezvoltare.

La nivel general, cele mai utilizate aplicații de către mediul de afaceri din România sunt: ERP, SFA, BI, WMS, CRM, dar și o gamă diversă de aplicații software de gestiune pentru micii comercianți și distribuitori.

Toate instrumentele menționate mai sus fac parte din suita noastră de instrumente de aplicații de business. La achiziționarea oricărui astfel de instrument se poate beneficia de scutirea impozitului pe profitul reinvestit în aplicații informatice.

Filozofia după care am construit aceste instrumente are la bază conceptul de „Data Asissted Business Driving prin care dorim să vă oferim capacitatea de a:

  • colecta date consistente despre principalele operațiuni interne – cele care determină succesul afacerii dumneavoastră
  • integra instrumente vizuale de control si analiză de business, pentru tot ceea ce se întâmplă în firmă
  • optimiza și automatiza procesele și business-ul pentru a crește profitabilitate
  • administra gestiuni multiple și portofolii mari și foarte mari de produse dacă e cazul
  • beneficia de scalabilitate, siguranță și performanță.
Data Assisted Business Driving

Ce spune legislația?

Scutirea de la plata impozitului pentru profitul reinvestit se aplică pentru ”echipamente tehnologice, calculatoare electronice şi echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare, în programe informatice, precum şi pentru dreptul de utilizare a programelor informatice, produse şi/sau achiziţionate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, şi puse în funcţiune, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice”.

Această măsură rămâne valabilă și în 2017 după publicarea OUG 84 în MONITORUL OFICIAL nr. 977 din 6 decembrie 2016 care abrogă data de 31.12.2016 ca fiind data limită de aplicare a prevederii referitoare la scutirea de la plata impozitului pentru profitul reinvestit.

 

În ce etapă de dezvoltare este afacerea ta? Care este pasul următor? Completează acum formularul și planifică o discuție cu un reprezentant Transart.

Citește detalii