Harta depozitului te ajută să localizezi rapid produsele
Folosești scanarea codurilor de bare pentru identificarea exactă a produselor
Prin operațiile structurate de intrare/ieșire, de verificare și inventariere
Permite lucrul concomitent a mai multor utilizatori pe aceeași operație (recepție, livrare și inventar)
Recepții
Stocare
Picking
Verificare comenzi
Ieșiri
Inventariere rapidă
Harta depozitului
Cântărire produse
Semnalizare lipsă stoc
Management scăzăminte
Vânzare showroom
Verificare stocuri
Verificare prețuri
Scanare coduri de bare
Imprimare etichete
Imprimare coduri de bare
Produse cu dată de expirare
Produse cu serii de lot
Produse cu serial number
Unități de măsură alternative
Transferuri între locații
Transferuri între gestiuni
Retururi și stornări
Producție
Verifici instant produsele prin scanarea codurilor de bare fără să îți mai faci griji că s-ar putea strecura vreo eroare la recepția mărfii. Iar dacă vrei ca totul să se desfășoare cu SUPER-VITEZĂ, poți face recepții cu mai mulți oameni deodată. Apoi, aplicația Warehouse Manager WMS centralizează automat tot ce au scanat cei de la recepție pentru ca tu să nu mai pierzi timp cu acest subiect.
Poți sta liniștit și dacă lucrezi cu produse perisabile unde trasabilitatea, datele de expirare și numerele de lot sunt importante. Cu WMS-ul Transart ești acoperit.
Pe lângă acuratețe și rapiditate, WMS-ul îți oferă și flexibilitate. Poți să realizezi recepții ghidate care presupun verificarea mărfii de la furnizor pe baza facturii sau avizului de însoțire a mărfii care te ajută să stabilești dacă recepția este conformă. Iar dacă dorești, poți să faci și recepții neghidate urmând ca apoi altcineva să introducă factura de la furnizor în sistemul ERP.
Atunci când gestionarii au o la îndemână o hartă a depozitului totul devine mai ușor. Știu mereu unde e localizată marfa pe care o caută, iar aplicația WMS le arată care este cel mai scurt traseu până la marfă în funcție de ordinea de picking, de produse și de locația în care se află marfa respectivă. Asta înseamnă că nu mai pierde nimeni vremea să caute produse prin depozit indiferent dacă e vorba de pickeri noi sau de un depozit mare în care lucrează mai mulți gestionari.
Când dorești să stochezi marfă nouă în depozit, Warehouse Manager WMS îți propune automat locații în care produsul respectiv a mai fost stocat sau o altă locație liberă. Iar atunci când nu mai există stoc într-o locație, poți semnaliza acest lucru, astfel încât aplicația de management al depozitului să nu mai trimită pe nimeni acolo pentru a pickui marfa.
Sistemul WMS ține cont de date de livrare, de zile de week-end și de stocul blocat, iar picking-ul se face pe baza avizelor de livrare/încărcare. Acest lucru înseamnă că toată marfa din toate comenzile care trebuie livrate pe o anumită rută este cumulată în operațiunea de picking, astfel încât să se eficientizeze activitatea de încărcare și livrare a mărfii.
Livrarea mărfii se realizează pe baza proformei iar prin scanarea produselor atunci când se pregătește marfa, se evită confuzia care apare între produsele asemănătoare. În momentul comenzii, produsele se rezervă automat, iar apoi sistemul îi notifică pe oamenii din depozit să pregătească marfa în funcție de data de livrare specificată în factura proformă.
Renunță la numărarea manuală a produselor și la erorile umane care apar în tot acest proces. Poți reduce semnificativ timpul necesar pentru inventariere fiindcă fiecare om din depozit își alege o zonă în care scanează marfa cu ajutorul terminale mobile. Iar la final numărătoarea produselor se realizează cumulat și automat de către soft-ul WMS.
Iar dacă nu ai timp sau nu vrei să faci un inventar total fiindcă asta ar presupune să închizi câteva zile magazinul/depozitul și să pierzi bani, atunci poți alege realizarea unor inventare parțiale pe diferite zone din magazin sau depozit.
Dacă activezi în industria FMCG atunci ești cu siguranță interesat și de inventarierea pe serii de lot și date de expirare. Cu WMS Transart poți să observi rapid dacă există diferențe de lot care trebuie reglate.
Inventar complet
Inventar multiuser
Inventar parțial
Inventar serii de lot
și date de expirare
Poți integra sistemul Warehouse Manager WMS cu mai multe cântare, iar dacă ai nevoie de mai multe tranșe de cântăriri pentru același produs, aplicația îți cumulează la final întreaga cantitate care vine automat din cântar.
Pentru furnizorii care activează în industria cărnii, software-ul WMS-ul de la Transart tratează și pierderile de greutate (scăzămintele) care apar până la livrarea produselor din carne către clienți.
Fie că e vorba de data de expirare, de serie de lot sau serial number, cu WMS-ul Transart ești asigurat că nu greșești atunci când verifici marfa indiferent că ea se află la recepție, la livrare, la inventar, la retur sau garanție.
Sistemul WMS avertizează/blochează pickerii să trimită marfă cu o serie de lot și dată de expirare care nu se încadrează în ceea ce trebuie livrat către clientul final. Astfel, dacă lucrezi în industria FMCG, eviți situațiile în care ți se refuză marfa de către supermarket fiindcă nu ai respectat condițiile contractuale referitoare la data de expirare.
În plus, dacă lucrezi cu serii de lot și cu date de expirare, atunci sistemul te trimite la locația unde produsele expiră cel mai repede.
În timp ce mergi cu clientul prin showroom, scanezi produsele de care are nevoie, iar apoi trimiți datele spre facturare. După aceea factura proformă pleacă spre depozit, iar apoi începe procesul de pregătire a mărfii pentru livrare. Vânzarea asistată funcționează excelent în showroom-uri din industria de:
Poți lucra deodată cu mai multe tipuri de coduri de bare care îți oferă detalii despre un produs sau despre un palet de produse identice. De exemplu, poți avea un cod de bare pentru un singur produs cum ar fi o cărămidă, iar un alt cod de bare pentru un palet care conține 50 de cărămizi.
E important ca prețul de la raft să coincidă cu cel din sistemul ERP cu care îți gestionezi stocurile. De aceea, Warehouse Manager te ajută să vezi printr-o simplă scanare ce stoc, respectiv preț, ai la un produs pentru a compara rapid prețul afișat pe terminalul mobil cu cel afișat la raft.
Astfel gestionarii pot face imediat o simplă verificare de stoc, fără să fie nevoie să facă un inventar.
Sunt situații în care un anumit produs intră pe stoc la recepție, însă la ieșirea din depozit produsul respectiv devine o componentă a altui produs sau se împarte în produse diferite, dar de dimensiuni mai mici.
Poți alege să faci o verificare a mărfii în 2 pași dacă tu consideri că e necesar. Întâi picker-ul scanează produsele, le pregătește, iar supervizorul dă acceptul final fie printr-o nouă verificare prin scanare, fie prin accept vizual sau direct din back-office. Abia după această verificare se generează factura și avizul de însoțire mărfii.
Pur și simplu îi spui sistemului WMS cantitatea produselor care se returnează, iar apoi aplicația face automat totul. Caută clientul, ultima factură, produsul respectiv, prețul pe care îl avea, iar apoi se generează din ERP factura stornatoare.
Transferi marfa cu ușurință din depozit în magazine cu ajutorul avizelor sau bonurilor de transfer care sunt generate automat de sistemul WMS.
Cu programul Warehouse Manager WMS poți imprima documente de ieșire precum: aviz de custodie, aviz de transfer, factură sau aviz de însoțire a mărfii. Iar în cazul în care vinzi produse care nu au detalii scrise în limba română pe ambalajul lor, cu ajutorul WMS-ului Transart poți printa o etichetă în română care conține toate informațiile despre produs, pe care apoi o poți lipi pe ambalaj.
Când există produse deteriorate poți să le transformi în consum direct astfel încât să nu le mai vezi pe stocul de marfă și să te inducă în eroare.
Câteva dintre companiile care se bucură de exactitate la aprovizionare, stocare și livrare comenzi cu ajutorul sistemului Warehouse Manager WMS
Află mai multe detalii despre cum poți face acest lucru utilizând sistemul Warehouse Manager WMS dezvoltat de Transart.