SAF-T / D406 ușor de generat cu sistemul ERP Transart

Conținut

Peste 400 clienți generează cu succes SAF-T/D406 utilizând sistemul ERP livrat de Transart

Transart a investit mult în automatizarea și simplificarea generării Declarației 406/SAF-T, oferind în prezent una dintre cele mai prietenoase soluții ERP din România, capabilă să genereze SAF-T de o manieră complet automatizată.

Transart, unul dintre cei mai importanți furnizori de software de business pentru companiile din România, a dezvoltat un modul SAF-T, integrat în sistemul ERP Transart,  care îi ajută pe clienți să își genereze automat, rapid și corect Declarația 406 necesară pentru a fi depusă la ANAF.

SAF-T (Standard Audit File for Tax- Fișierul Standard de Control Fiscal) este un standard internațional pentru schimbul/transferul electronic de date contabile dinspre companii către autoritățile fiscale naționale (ANAF) sau către auditori externi. Declarația 406/SAF-T este extrem de complexă și conține foarte multe informații, destul de aproape de ce ar conține un backup complet cu toate operațiunile comerciale și contabile din ERP-ul unei firme.

SAF-T d$06

Până în anul 2025 toate companiile din România vor fi obligate să folosească acest standard. Marii contribuabili au fost primii care au avut obligația să depună SAF-T. Începând cu 1 ianuarie 2023 depunerea SAF-T este obligatorie și pentru contribuabilii mijlocii.

Dezvoltările realizate pentru marii contribuabili, feedback-ul lor pozitiv și experiența pe care am acumulat-o în urma implementărilor modulului SAF-T ne fac să fim încrezători și să spunem că avem una dintre cele mai bune și complete soluții de depunere a declarației 406 de pe piața din România.” a spus Marius Iurian, Managing Partner Transart.

În ultimele 18 luni, Transart a investit foarte multe resurse pentru a îmbunătăți constant acest modul astfel încât clienții companiei să poată depune simplu, fără probleme și fără erori, această declarație extrem de importantă și de complexă.

Oricine s-a documentat vreodată despre ceea ce presupune declarația SAF-T și ce informații trebuie să conțină, cu siguranță că a rămas uimit de magnitudinea ei. De aceea, ne-am străduit să dezvoltăm un modul SAF-T cât mai automatizat și cât mai simplu de utilizat, astfel încât după configurarea inițială, intervenția manuală a utilizatorilor lui să fie minimală în procesul generării declarației 406.” a spus Septimiu Blagu, Manager Analiză ERP.

În continuare, compania și-a propus să continue optimizările modulelor SAF-T, RO e- Factura și RO e-Transport pentru a le oferi cât mai mult sprijin companiilor din România în drumul lor către digitalizare și îmbunătățire a comunicării lor cu instituțiile statului.

Update Iunie 2023:  Când se depune SAF-T Active ?
Conform Anexei 4 din ordinul 1783/2021, declarația SAF-T Active se depune anual, la termenul de depunere a situaţiilor financiare aferente exerciţiului financiar. Pentru această declarație setarea firmei trebuie facută pe anul 2022,alegându-se 12 (ca număr de luni), chiar dacă raportarea a debutat doar în luna Iulie. Anul 2022 trebuie raportat complet din punct de vedere Active.
Consultă-te cu expertul tău contabil:
Compania ta are obligația să depună SAF-T Active pentru anul 2022?

Ce spun clienții care au implementat SAF-T cu Transart?

Experiența mea cu Transart pe subiectul SAF-T poate fi sumarizată astfel: am discutat cu echipa de consultanță care mi-a explicat ce urmează. M-am întors acasă, mi-am făcut temele, am facut curățenie la terți, la solduri, la unități de măsură etc. Am operat corecțiile semnalate și atunci eu chiar nu am avut probleme cu transmiterea declarației SAF-T pe situl ANAF. Nici cu RO e-Factura nu am avut probleme. Mi se pare în regulă modul în care s-a implementat SAF-T în B-ORG. Și este ușor de utilizat. Noi avem date multe, 4 depozite și merge repede: în maxim 10-15 minute SAF-T este generat. Timpul de pregătire a datelor însă depinde de cât de curate și complete sunt datele din sistem. Important este să nu lași curățarea și completarea datelor lipsă pe ultimul moment: să rulezi din timp declarația și să corectezi la sursă datele aferente erorilor ce apar.
– Cristina ANIŢAŞ, CEO / Manager Financiar – Intercompany Satu Mare

În ce privește experiența noastră cu SAF-T, așa cum a fost implementat de Transart în ERP, cât și în ceea ce privește RO e-Factura chiar sunt impresionat: pot spune că pentru ambele module, în afară de reglajele fine de la început, nu am avut nicio eroare de depunere. Reglajele au constat în actualizarea codurilor vamale, a unităților de măsură, a terților, a codurilor poștale, tematici pe care le-am rezolvat rapid în maxim 1-2 zile. Generarea declarației SAF-T rulează relativ repede: în varianta actuală, pentru o bază mare de date cum avem noi la Pro Soft, durează 3-4 minute, maxim 5. În ce privește RO e-Factura, aici chiar am reușit să facem o automatizare care folosește aceeași semnătură electronică înrolată pentru tot grupul de firme.
– Adrian CIULU, Director Economic – Prosoft Braşov

Distribuie articol

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Email

Interesat să valorifici aceste instrumente în compania ta? Contactează-ne.

Completează formularul și vei fi contactat de unul din reprezentanții Transart.
Câmpurile marcate cu "*" sunt obligatorii
Află ultimele noutăți

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Fără spam, doar notificări și update-uri despre produsele și serviciile Transart.

Acest site folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare și publicitate. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.