6 beneficii ale implementării unui sistem WMS în depozit

Conținut

Orice firmă care are un depozit cunoaște îndeaproape provocările gestionării unei astfel de activității, dar la fel de bine știe că de îndată ce acestea sunt depășite, apar multiple beneficii pentru companie și implicit pentru clienții săi.

Un Warehouse Management System (WMS) eficient are capacitatea de a îmbunătăți semnificativ calitatea managementului depozitului și de a aduce plus valoare la nivelul întregului lanț logistic pentru orice tip de firmă, indiferent dacă discutăm de producători, distribuitori, importatori sau comercianți/retaileri. beneficii wms - sistem WMS integrat cu ERP Principalele avantaje ale utilizării unei aplicații de tip WMS integrate într-un sistem ERP stabil sunt:

Fluidizarea recepțiilor și realizarea rapidă și exactă a inventarelor

Aprovizionarea cu marfă sau cu materii prime poate bloca uneori aproape întreaga activitate din depozit, mai ales dacă sunt necesare multe proceduri pentru a înregistra informațiile în sistemul de gestiune. Warehouse Manager simplifică lucrurile pentru ca recepția produselor să se realizeze mult mai rapid. Totodată, în momentul în care se desfășoară inventarul, scanarea codurilor de bare de pe mărfurile din depozit ajută la reducerea semnificativă a timpului destinat pentru această activitate, asigurând în același timp acuratețea datelor despre stocuri.

Industria cărnii. Utilizarea cântarelor digitale în depozit pentru a afla greutatea mărfurilor și gestiunea scăzămintelor

De cele mai multe ori este necesar să cântărim produsele înainte de a le livra pentru a ne asigura că nu depășim limita de greutate admisă de mijlocul de transport sau pentru a verifica dacă într-adevăr ceea ce livrăm pentru un client reprezintă exact ceea ce s-a comandat. Totodată, în cazul industriei cărnii, avem o situația particulară în ceea ce privește cantitatea de marfă livrată deoarece apar scăzămintele. Rezultatul este acela că vor exista diferențe de cantitate între ceea ce a plecat din depozit și ceea ce s-a recepționat la client, deoarece carnea pierde din greutatea sa inițială. În cazul în care nu se ține cont de scăzămintele de la livrare, clientul va recepționa mai puțină carne și va fi nemulțumit. Warehouse Manager – modulul WMS Transart gestionează eficient scăzămintele specifice produselor din carne și permite creșterea exactității în ceea ce privește livrarea comenzilor către clienți.

Reducerea erorilor de livrare a mărfii cu ajutorul documentelor de ghidaj

Cu siguranță vi s-a întâmplat cel puțin o dată să livrați marfa greșit către cel puțin un client. E normal să greșim pentru că suntem oameni, însă instrumentele potrivite ne pot feri de acest lucru. Sistemul de management al depozitului propus de Transart oferă opțiunea de a folosi documente de ghidaj pentru selectarea mărfii destinate fiecărui client, astfel încât nu se pot încarcă în camioane decât mărfurile care apar pe acele liste.

Coduri GS1 – informații utile despre produsele perisabile pentru a evita pierderile

Codurile de bare de tip GS1-128 sunt utile mai ales la intrările de la furnizori deoarece coduri acestea sunt compuse din nume produs, serie de lot, dată expirare, cantitate ceea ce oferă date extrem de importante despre produsele respective. Totodată utilizarea codurilor GS1-128 pentru propriile produse oferă informații exacte pentru partenerii care distribuie produsele noastre, principalul beneficiu fiind dat de faptul că datele respective se pot culege rapid și există o evidență exactă a cantității sau a datei de expirare a unui anumit lot.

Creșterea eficienței de încărcare a mărfurilor prin utilizarea picking-ului masiv

Funcționalitatea de picking masiv reprezintă prelevarea grupată a întregii cantități de mărfuri pentru un camion conform unei rute prestabilite. În acest caz avizul de încărcare grupează avizele de la mai multe comenzi astfel încât se creează un total marfă de încărcat în camion. Metoda respectivă de încărcare este utilă mai ales pentru transportul de caserole de carne, lactate sau alte băuturi împachetate în bax-uri etc.

Evidență asupra activității oamenilor din depozit

Cu ajutorul unui sistem WMS integrat în ERP, se generează o evidență asupra activităților din depozit pe fiecare persoană în parte, astfel încât se poate observa cu ușurință nivelul de încărcare al fiecărui om care lucrează în depozit. O astfel de raportare este utilă pentru a optimiza procesele și numărul de oameni în funcție de nevoile curente din depozit și pentru a crește productivitatea și exactitatea operatorilor din depozit.

Distribuie articol

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Email
Află ultimele noutăți

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Fără spam, doar notificări și update-uri despre produsele și serviciile Transart.

Acest site folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare și publicitate. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.