Principalele drivere ale calitatii operationale dintr-un depozit sunt: productivitatea, timpii de permanenta si acuratetea activitatii efectuate. Este necesar sa le tinem sub control intr-un mod imediat si fiabil pentru ca sa putem interveni in cazul in care s-ar verifica situatii critice.

Modulul de analiza a datelor GULLIVER, denumit WAREHOUSE ANALYST, permite in fapt:

  • corelarea nivelului de prestatii cu aspectele operationale specifice (cum este, spre exemplu, fluxul global al cererilor, dimensiunile comenzilor, specificul furnizorului si asa mai departe);
  • gestionarea in cel mai bun mod a resurselor (umane si instrumentale);
  • abordarea imediata a situatiilor de urgenta pentru punerea in aplicare a anumitor politici comerciale si pentru activarea actiunilor de imbunatatire continua.

WAREHOUSE ANALYST permite relevarea, calcularea si controlarea in mod sistematic a productivitatii, a lead time si a multor alti parametri utili gestionarii depozitului.

Acest instrument, bazat pe tehnici de Business Intelligence, utilizeaza o baza de date Warehouse corespunzator structurata care este, in principal, alimentata cu datele provenite de la GULLIVER, dar poate sa preia date si din alte surse (sistem de gestiune, fisier Excel, etc.).

WAREHOUSE ANALYST dispune de peste 50 de modalitati de raportare care permit relevarea fluxurilor si a prestatiilor, dar si urmarirea lor in timp, efectuarea de comparatii si corelarea dintre diferite situatii.
Analiza volumului de munca

Intr-o aplicatie privind logistica unui depozit este fundamentala dispunerea de o serie de instrumente de evaluare si de determinare a volumului de munca si a resurselor necesare.

GULLIVER pune la dispozitie cateva instrumente specifice (tools) pentru a tine sub control entitatea comenzilor de rezolvat, dar si pentru monitorizarea stadiului de avansare a unitatilor de manipulat si a stadiului de saturatie a resurselor si pentru verificarea stadiului de ocupare a depozitului.

GULLIVER ofera, de asemenea, functii operationale pentru evaluarea constanta a volumului de munca, de la intrarea marfii pana la pregatirea comenzilor si pentru alocarea corecta a resurselor necesare efectuarii expeditiilor.