Business Intelligence - BI Adviser Romania Business Intelligence cu soft BI Adviser
Performanța QlikView: in-memory BI la îndemâna ta!
BI QlikView integrat cu ERP

Produs din categoria Business Intelligence (BI) și dezvoltat pe platforma BI QlikView, BI Adviser este un instrument vital pentru top și middle managementul unei companii care utilizează o aplicație din gama ERP furnizată de Transart.

BI QlikView Romania - BI Adviser pe laptop
Soluția de soft BI pe care o propunem clienților care folosesc B-Org ERP sau Neomanager a fost aleasă dupa o analiză detaliată a alternativelor existente și după realizarea unor proiecte pilot la câțiva dintre clienții noștri. Feedback-ul pozitiv, timpii reduși de implementare, caracteristicile de excepție oferite de QlikView și, nu în ultimul rând, un raportul excelent preț vs. beneficii oferite utilizatorului final, ne-au determinat să optăm pentru această variantă.”  
Marius IURIANManaging Partner Transart.
Instrument de tip „dashboard & analyzer”, BI QlikView Adviser, transpune vizual informații esențiale despre operațiunile comerciale și financiare ale companiei.
Grupând indicatorii cheie de performanță (KPI) în panouri de control tematice sau departamentale (dashboards), BI Adviser permite monitorizarea funcționării afacerii (profit, vânzări, costuri stocuri, cash-flow, încasări, plăți, clienți etc.), realizarea de analize și identificarea tendințelor care pot afecta derularea profitabilă a afacerii.

Cine folosește?

 • Producatori-Distribuitori

  clienti BI Adviser Transart

 • Wooden Technic Prodimpex

  Dl Deak Ferenc – General Manager, Wooden Technic Prodimpex

  “Utilizam solutia de BI qlikview oferita de Transart pe platforma qlikview de aproximativ un an de zile. Eu o utilizez zilnic si pot spune ca a devenit un obicei. Peste 60% dintre deciziile pe care le-am luat in aceasta perioada au pornit de la o informatie pe care am aflat-o sau cautat-o folosind BI Adviser. Daca anterior asteptam dupa niste rapoarte de sinteza si cateva zile, acum multe dintre acestea sunt disponibile practic instantaneu. Per ansamblu, pot spune ca timpul de acces la informatii esentiale despre afacerea pe care o conduc s-a redus cu peste 50% iar modul de prezentare grafica a acestora este mult mai atractiv si mai util … Noi lucram cu stocuri de marfa in valoare de peste 1 milion de euro, iar pe partea de optimizare stocuri, BI Adviser ne-a ajutat cel mai mult. As estima ca investitia in aplicatia de BI a fost recuperata doar prin eliminarea stocurilor neperformante si cresterea vitezei de rotatie a stocurilor de produse cu randament financiar mai ridicat. Aportul adus de BI pe zona de cashflow – identificarea si recuperarea banilor din piata si pe partea de planificare/stimulare vanzari este si el destul de consistent.”

Beneficii Cheie BI Adviser

În esență un instrument de Business Intelligence te ajută să dobândești o viziune mult mai clară asupra operațiunilor interne din propria afacere. De exemplu softul BI Adviser:

 • Te ajută să înțelegi mai exact relația cu cei mai importanți clienți ai tăi;
 • Te ajută să-ți optimizezi portofoliul de produse, în funcție de viteza de rotație și gradul de acoperire cu stoc al acestora;
 • Te ajută să negociezi cu furnizorii – folosind argumente concrete, să stabilești discounturi și termene de plată!
  (Ai la îndemână scenarii What-If care iți arată instantaneu impactul modificării prețului de achiziție cu x% asupra veniturilor companiei, dar și grile cu obiceiurile de plată ale clienților tăi);
 • Te ajută să-ți identifici rapid produsele “driver” și noile tendințe care încep să se manifeste în piață;
 • Vei controla mult mai bine ce se întâmplă în companie, fiindcă ai acces aproape instantaneu, la rapoarte detaliate referitoare la toate operațiunile interne din propria afacere!
 • Într-un timp mult mai scurt, decât cel pe care îl vei estima inițial, vei obține o imagine mult mai corectă asupra propriei afaceri și vei vedea că deciziile pe care le iei, vor fi mai multe și cu impact semnificativ pe cashflow și pe veniturile companiei;
 • Îți scoate rapid în evidență excepțiile, fie ele pozitive sau negative, fapt ce-ți permite să iei rapid decizii prin care să exploatezi o oportunitate apăruta sau să corectezi rapid o anomalie depistată;
 • Utilizat cu consecvență, vei corecta într-o primă fază anomaliile în utilizarea aplicației ERP și îți vei optimiza nomenclatoarele și structurile de organizare și clasificare conform cu piața vizată;
 • În mai puțin de un an, investiția ta în acest instrument se poate întoarce înzecit: ca rezultat direct al unei înțelegeri mai exacte a elementelor esențiale care determină profitabilitatea companiei, a focalizării efortului pe „vectorii” de creștere, dar și prin lichidarea activităților și stocurilor neprofitabile.

De ce QlikView?

Un studiu IDC care a analizat impactul unei soluții BI, bazate QlikView a evidențiat următoarele:

BI QlikView Romania
 • 96% dintre cei care au implementat soluții de Business Intelligence sunt satisfăcuți cu QlikView;
 • Timpul de acces la informația de business și la analize se reduce cu 50%;
 • Dintre cei dintre cei care aleg o soluție bazată pe QlikView, 44% încep să o utilizeze în primele 30 de zile, iar rata de utilizare crește la 75% după primele 3 luni;
 • Asigură un ROI (returnarea investitiei) de 186% într-un interval de 6,5 luni de la implementare;
 • 23% creștere în cashflow;
 • 16% creștere a veniturilor;
 • 34% creștere în productivitate a angajaților;
 • 20% scădere costuri operaționale;
 • Consolidează cu usurință surse multiple de date;
 • Catalizează căutări și analize asociative în timp real.

 

În urma succesului de piață și datorită gradului ridicat de adopție al acestei platforme de BI în toate tipurile de organizații, QlikView a intrat în „cadranul liderilor” în studiul de specialitate – „Gartner Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms”, publicat la sfârșitul lunii ianuarie 2011. În același studiu, QlikView este singura platformă de BI care obține un procentaj de peste 75% – atunci când clienții nominalizează principalul criteriu de selecție: „usurința în utilizare”.

Având la baza un set optimizat de indicatori de performanță (KPI) și un model de analiză flexibil, bazat pe modelul de date din sistemele ERP Transart, BI Adviser propune clienților Transart o soluție de Business Intelligence având un ciclu de implementare redus și un preț competitiv.

În ton cu clasificarea Gartner a QlikView în categoria „Data Discovery” a platformelor de Business Intelligence, BI Adviser oferă clienților Transart noi modalități de explorare rapidă a “bucătăriei interne” a afacerii:

 • analize și drill-down în timp real pe datele și procesele interne ale afacerii;
 • livrarea instantanee a răspunsurilor „de business” la întrebările pe care managerii și le pun;
 • acces rapid la previziuni (forecast), tendințe și scenarii „what-if”.

Doresc să fiu contactat de un reprezentant Transart

Citește detalii