Cu peste 16 ani de experiență în implementarea de proiecte Business Intelligence, Transart a acumulat know-how și expertiză atât în colectarea de date din teren și de la distribuitori (date de trade-marketing și vânzări sell-out), in asimilarea noilor tehnologii de vizualizare (Tableau, QlikSense) cât și în integrarea acestora cu alte surse de date din sistemele operaționale (ERP, SFA sau CRM).
Nevoia în continuă creștere de suport analitic și decizional, de raportare vizuală, tablouri de bord intuitive și prietenoase ne-au determinat să ne adaptăm din mers, să asimilăm cele mai moderne tehnologii de Business Intelligence disponibile astăzi pe piață și să vă propunem un concept flexibil de asistare a conducerii unei afaceri – Data Asissted Business Driving.
Companiile au acces astăzi la volume mari de date pe care le pot analiza pentru a-și dezvolta propriile produse și servicii. Cele care fac acest pas sunt cele care vor putea crește accelerat, cele pe care le vom putea numi afacerile viitorului. Numite companii dirijate de date (data-driven company), sunt cele care dau tonul în ce privește inovația ca model de business. Adoptând digitalizarea completă a afacerii companiile vizionare care  mizează pe IT pot rămâne competitive și pe termen mediu-lung, alături de afacerile viitorului.

Business Intelligence - Transart - Tableau, QlikSense - Romania

De ce Business Intelligence?

Time is Money este un slogan arhicunoscut în mediul de afaceri. A acționa însă la timp, luând decizii corect fundamentate bazate pe înțelegerea corectă a propriei afaceri poate face diferența între succesul acesteia și faliment. Interpretarea unui raport în forma sa clasică durează prea mult și de multe ori implică solicitarea unor date suplimentare și a unor clarificări din partea echipei manageriale extinse. Un sistem de Business Intelligence bine gândit vine să integreze toate aceste surse esențiale de date și precalculeaza seturi de indicatori pe care îi integrează în panouri de control intuitive, ușor de monitorizat și interpretat. Pe scurt, BI facilitează procesul de analiză și sprijină consistent deciziile.

Un set de concepte ne poate ajuta să înțelegem mai bine instrumentele și aplicabilitatea lor:

Qlik, Tableau romania, MicrosoftData Driven Company – Companie care pune în centrul business-ului său datele, în baza cărora își modeleleaza integral produsele și serviciile pe care le oferă. Trend-ul deja se observă în piață și Business Intelligence contribuie din plin la crearea noilor modele de business axate pe date.

Interactive Dashboard Management – Tablouri de bord interactive, în care poți vizualiza sub forma unor rapoarte grafice, ușor de înțeles, indicatorii cheie de performanță (KPI), plus posibilitatea de a asocia date externe pentru a analiza și descoperi noi informații despre afacere.

Călătoria spre înțelegerea deplină a business-ului – E important să cunoști în detaliu fiecare părticică din compania ta, să nu mai acționezi doar pe bază de instinct, să înțelegi foarte clar de ce ai succes. Printre numeroasele date pe care le deții sunt probleme care trebuie rezolvate și multiple oportunități de care poți beneficia, dar acestea nu sunt încă descoperite.

Îmbunătățirea capacității de analiză și de asociere a datelor – intrumentele BI de tip data discovery de nouă generație îți permit să analizezi rapid tot ce ține de afacerea ta, iar identificarea și crearea de asocieri între date contribuie la descoperirea unor informații și corelații care îți pot schimba business-ul fundamental în bine.

Adoptand cele mai noi tehnologii de Business Intelligence în care să integrezi instrumente de tip Data Assisted Business Driving, afli rapid parametri esențiali la care rulează business-ul tău și … încotro te îndrepți. Să ne imaginăm următorul exemplu. Știm că în zilele ploioase crește nivelul comenzilor online, iar în cele călduroase crește consumul de bere și carne pentru grătare, … în Romania cel puțin. Integrând date referitoare la prognoza vremii și corelandu-le cu datele istorice de vânzări la nivel de regiune geografică, un producător de băuturi poate crea previziuni cu fluctuații ale vânzărilor pentru săptămâna sau luna următoare datorate acestor influențe.

Corelarea cu evenimente populare importante ce se desfășoară în diverse orașe (gen Untold, Electric Castle, Oktoberfest, etc) pot și ele genera alte influențe pe vânzări. Fiecare business are propriile tipare care trebuie identificate. Instinctul și intuiția ne ajută să ne punem întrebările corecte. Însă analizele pe datele istorice de business, corelarea acestora cu diverse alte surse externe facilitează validarea ipotezelor, estimarea impactului și identificarea răspunsurilor corecte la aceste întrebări, în baza datelor agregate în sistemul de BI.

Odată identificate, înțelese și exploatate sistematic cu ajutorul instrumentelor de Business Intelligence, aceste tipare pot contribui decisiv la ridicarea și menținerea afacerii pe valul succesului.

Beneficii

  • Obții rapid rapoartele de care ai nevoie, atunci când ai nevoie.
  • Ai abilitatea de a conecta surse multiple de date într-o platformă unificată pentru a avea o viziune la 360˚ asupra mediului intern și extern al firmei.
  • Sprijină echipa de management în dezvoltarea, implementarea strategiei și obiectivelor de business.
  • Înțelegi aspectele cheie care determină succesul afacerii tale.
  • Descoperi detalii și perspective interne cu adevărat semnificative din afacerea ta.
  • Crești capacitatea de a identifica rapid potențiale probleme, riscuri și oportunități.
  • Renunți la tabelele pline de cifre, în schimbul unor tablouri de bord vizuale și prietenoase.
  • Democratizează suportul analitic si decizional atât la nivel de management cât și pentru echipa operativă prin crearea tablourilor de bord departamentale ce intregrează KPI specifici fiecărui departament.
  • Acces rapid la previziuni (forescasting) și simulări de business.

 

Doresc să discut cu un reprezentant Transart despre oportunitatea demarării unui proiect de Business Intelligence

Citește detalii