Wooden Technic, decizii mai intelepte cu BI Adviser de la Transart

Optimizarea stocurilor, optimizarea cash-flow-ului, identificarea și colectarea banilor din piață, previzionarea si stimularea vânzarilor

Wooden Technic Prodimpex din Cluj-Napoca obtine beneficii concrete dupa primul an de utilizare a solutiei de Business Intelligence furnizata de Transart. Utilizand BI Adviser, conducerea Wooden Technic identifica mult mai rapid atat problemele operationale cu care se confrunta afacerea cat si posibilele cauze care genereaza aceste probleme. Analizate sistematic de catre echipa de management a Wooden Technic, informatiile din BI Adviser au stat la baza unui numar important de decizii intelepte pe parcursul ultimelor 12 luni. Rezultatul? Reasezarea si optimizarea operatiunilor de baza ale afacerii (core-business), un focus sporit pe aspectele cu adevarat importante ale afacerii si nu in ultimul rand, un trend incurajator: cresterea organica a cifrei de afaceri a companiei in aceasta perioada. Principalele arii de probleme in care utilizarea BI Adviser a avut impact direct in cazul Wooden Technic includ: optimizarea stocurilor, optimizarea cash-flow-ului, identificarea si colectarea banilor din piata, previzionarea si stimularea vanzarilor.

Wooden Technic este unul dintre principalii furnizori de materiale si accesorii pentru industria mobilei din Transilvania. Compania se adreseaza in principal agentilor economici – dealeri si producatori de mobilier din regiunea Transilvania si isi propune sa se diferentieze fata de principalii sai competitori prin:

  • asigurarea celui mai bogat sortiment de PAL, HDF, MDF, blaturi si accesorii pentru mobilier,
  • disponibilitatea pe stoc a celor mai solicitate produse;
  • introducerea sistematica de produse noi pe piata romaneasca – de regula culori sau accesorii care pot determina noi tendinte (“la moda”) in designul de mobilier;
  • asigurarea unor timpi redusi de livrare pentru produsele care trebuie aprovizionate.

Wooden Technic este client Transart incepand cu 1998 pe zona de aplicatii de gestiune si contabilitate. In prezent foloseste aplicatiile B-ORG ERP, HERMES SFA si BI Adviser de la Transart pentru a controla operational si informational o afacere de peste 6 milioane de euro/an.

In toamna anului 2010 conducerea a decis sa achizitioneze si noul produs al Transart din zona de Business Intelligence pentru a beneficia in orice moment de sprijin informational esential pentru atingerea obiectivelor operationale de baza: cresterea veniturilor, optimizarea cash-flow-ului si reducerea costurilor operationale.

Instrument de tip „dashboard & analyzer”, Transart BI Adviser powered by Qlik transpune vizual informatii esentiale despre operatiunile comerciale si financiare ale companiei. Grupand indicatori de performanta (KPI) in panouri de control tematice sau departamentale (dashboards), BI Adviser permite monitorizarea functionarii afacerii (vanzari, stocuri, cash-flow, incasari, plati), definirea alertelor si identificarea tendintelor care pot afecta derularea profitabila a afacerii.

Utilizam solutia de BI oferita de Transart pe platforma Qlik de aproximativ un an de zile. Eu o utilizez zilnic si pot spune ca a devenit un obicei. Peste 60% dintre deciziile pe care le-am luat in aceasta perioada au pornit de la o informatie pe care am aflat-o sau cautat-o folosind BI Adviser. Daca anterior asteptam dupa niste rapoarte de sinteza si cateva zile, acum multe dintre acestea sunt disponibile practic instantaneu. Per ansamblu, pot spune ca timpul de acces la informatii esentiale despre afacerea pe care o conduc s-a redus cu peste 50% iar modul de prezentare grafica a acestora este mult mai atractiv si mai util.” a declarat Dl Deak Ferenc – General Manager, Wooden Technic Prodimpex.

Platforma Qlik ofera urmatoarele caracteristici: flexibilitate deosebita in filtrarea si sortarea datelor, controale grafice cu puternic impact vizual, mecanisme de analiza ghidate de scenarii „what-if” si o viteza de procesare de excepţie gratie tehnologiei „associative in-memory”. Combinand aceste caracteristici QlikView cu un conector de date care asigura extragerea rapida a datelor din sistemele ERP Transart, BI Adviser faciliteaza analize pe datele de business, identificarea si izolarea cauzelor care au generat alerte pe setul de indicatori (KPI) monitorizati, oferind astfel suport vital pentru fundamentarea deciziilor de business.

Noi lucram cu stocuri de marfa in valoare de peste 1 milion de euro, iar pe partea de optimizare stocuri, BI Adviser ne-a ajutat cel mai mult. As estima ca investitia in aplicatia de BI a fost recuperata doar prin eliminarea stocurilor neperformante si cresterea vitezei de rotatie a stocurilor de produse cu randament financiar mai ridicat. Iar aportul adus de BI pe zona de cash-flow – identificarea si recuperarea banilor din piata si pe partea de planificare/stimulare vanzari este si el destul de consistent.” a mai declarat Dl. Deak Ferenc.

Suntem la un click distanță

Interesat să valorifici aceste instrumente în compania ta?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din reprezentanții Transart.

Câmpurile marcate cu “*” sunt obligatorii
Sediu

Cluj-Napoca, 400495
Calea Turzii, Nr. 241C
Jud. Cluj, Romania
Tel: +40 264 440 500

Vezi și alți Clienți mulțumiți ai Transart

Acest site folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare și publicitate. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.