Melinda Instal

Despre Companie

Melinda Instal se află în top 3 cele mai importante companii din România care activează în domeniul instalațiilor termice, electrice și sanitare. Înfiinţată la sfârşitul anului 2003, a preluat divizia specifică de la firma mamă (Melinda Impex), iar astfel a devenit un importator şi distribuitor naţional de materiale de instalaţii şi obiecte sanitare acţionând în toate localitățile importante din ţară, acoperind aproximativ 90% din teritoriul țării.
Pe lângă gama largă de produse de instalații și obiecte sanitare (> 35.300 produse), Melinda Instal oferă clienților și partenerilor săi, suport tehnic, consultanță și servicii complementare produselor pe care firma le comercializează. În plus, compania are și 10 branduri proprii în portofoliul său de produse: Gobe, BlauTech, Eurad, AquaTech, HeizTech, Lednex, Schelden, Gladys, Blautherm și Verox-Home (brandul cel mai nou dedicat sistemelor de tip smart home).Acest articol oferă livrare gratuită pentru produse calificate de Face mask sau cumpărați online și ridicați din magazin astăzi de la Departamentul Medical

Soluții utilizate

Companii de succes își accelerează transformarea digitală cu Transart.

Premise

Atât oamenii din echipa de management a firmei Melinda Instal, cât și cei care activează în zona operațională sunt proactivi și dornici să optimizeze cât se poate de mult activitățile din companie.

Propunerea de a folosi o aplicație SFA a venit de la câțiva dintre reprezentanții noștri de vânzări. În perioada de selecție eu m-am uitat la vreo 10 soluții. Printre ele au fost și soluții CRM, dar și soluții care practic funcționează precum o aplicație web, fără bază de date pe telefon, adică nu funcționau și offline precum HERMES. Diferența a făcut-o faptul că s-a văzut experiența pe care o are Transart, adică ați avut niște funcții foarte bine gândite, s-a văzut că este folosită aplicația. După aceea am mers la niște firme din Odorheiu Secuiesc și de acolo am primit referințe bune și cred că acesta a fost până la urmă motivul principal pentru care am ales HERMES SFA.
Tóth Károly
Director Controlling — MELINDA-IMPEX INSTAL

Implementare

Chiar dacă uneori au mai fost mici hopuri cum ar fi înfrângerea rezistenței la schimbare care venea din partea unor reprezentanți de vânzări, implementarea aplicației a decurs foarte bine.

L-am invitat la mine în birou pe cel mai performant reprezentant de vânzări al nostru ca să avem o discuție și el mi-a spus că el nu crede că această aplicație ne permite să preluăm comenzile. Mi-a spus să fiu atent și a dat un telefon la un client, iar apoi a început să scrie pe o hârtie vreo 20-30 de poziții pentru o comandă. Și m-a întrebat, asta cum o introduci într-o aplicație? M-am oprit și eu, dar am fost încrezător. Echipa de implementare ne-a ajutat foarte mult. Am reușit sa identificam problemele și la fiecare problemă am avut un răspuns, iar colegul respectiv a devenit promotorul aplicației. Acum nu mai preia comenzi cu mâna, pe fițuici și așa mai departe, deci el nu mai pleacă nicăieri fără tableta.”
Tóth Károly
Director Controlling — MELINDA-IMPEX INSTAL

Un alt motiv pentru care implementarea HERMES SFA a fost un succes, este faptul că oamenii din echipa de implementare Transart au fost orientați spre client și flexibili cu privire la cerințele sale, astfel încât cei de la Melinda Instal să fie pe deplin mulțumiți atât de produs, cât și de serviciile oferite.

Dacă trebuie să fac referire la perioada de implementare, eu am fost super mulțumit de echipa de proiect din partea Transart. Deci au fost niște băieți extraordinari și implicarea a fost extraordinară.
De aceea am dat și câteva referințe pentru alte firme. Le-am zis că pe lângă funcționalitățile existente, echipa de implementare contează foarte mult.
Am întâmpinat si eu probleme la diferite firme că uite nu așa a fost stabilit in caietul de sarcini sau noi nu am înțeles așa, etc. si lucrurile acestea practic nu ne duc nicăieri.
A contat foarte mult că oamenii voștri din echipa de implementare au fost open-minded. În loc să ne spună că asta nu a fost în caietul de sarcini inițial, ei au încercat să vină cu soluții și pentru cerințele suplimentare și din acest motiv am fost foarte mulțumiți.
Tóth Károly
Director Controlling — MELINDA-IMPEX INSTAL

Rezultate

Rezultatele implementării HERMES SFA au apărut destul de repede, însă factorul cel mai important este că reprezentanții de vânzări din teren sunt mulțumiți de modul în care aplicația îi ajută să își facă treaba mai bine și să vândă mai mult.

Am vrut să standardizăm procesul de vânzare și putem spune că am reușit să realizăm acest lucru în mare parte, chiar dacă mai avem unele îmbunătățiri de făcut.
Motivul principal pentru care am ales soluția HERMES SFA era rezolvarea problemelor cu care se confruntau reprezentanții de vânzări de pe teren, în special din cauza lipsei de informații. Colegii noștri când erau față în față cu clientul nu aveau informații despre stoc, preț și așa mai departe. Pentru ei a fost o mare provocare să aibă timp scurt de reacție la solicitările clienților și să poată concretiza o comandă atipică. Și practic am reușit 100% să rezolvăm aceste neajunsuri din trecut cu aplicația HERMES, iar reprezentanții noștri de vânzări apreciază accesul lor rapid la informații corecte ca și un factor de succes important în activitatea lor profesională. Adică acum știu stocul, știu prețul în momentul discuției telefonice sau la vizita personală.
Melinda Instal are peste 1000 de clienți contractuali pe canalul de vânzare distribuție, fiecare client are lista lui proprie de preț. Este destul de greu să ții minte ca reprezentant vânzări toate detaliile, avem 7000 de produse pe stoc, adică atunci când ești la client trebuie să dai informații, iar aplicația te ajută și în vânzarea încrucișată (cross-selling), adică a acelor produse care nu sunt solicitate de către clienți la o anumită comandă.
Tóth Károly
Director Controlling — MELINDA-IMPEX INSTAL

Totodată, pe lângă faptul că reprezentanții de vânzări au toate informațiile necesare pentru a concretiza o comandă, acum ei pot face încasări direct din teren sau pot colecta informații despre produsele aflate în custodie.

În back-office (BO) setăm rute de vizitare pentru reprezentanți vânzări, configurăm niște serii de documente pentru chitanțe pentru că am implementat și imprimanta mobilă pentru colegii din teren ca să pot să taie chitanțe pe teren, direct la clienți. În mare cam atât facem în BO, fiindcă majoritatea informațiilor se preiau prin import. Funcționalitățile cele mai folosite de către reprezentanții de vânzare sunt preluarea comenzilor și efectuarea ofertelor de preț.
O altă funcționalitate implementată și utilă este vizualizarea produselor aflate în custodie la client. Reprezentanții de vânzări completează un chestionar, fac niște poze la produsele aflate în custodie (expozoare) și apoi se exportă chestionarul respectiv, iar de acolo avem informația necesară.
A apărut și partea de Cross-Sales ca și proces documentat. Procesul a existat și înainte de implementare HERMES SFA, dar nu se vedea pe rapoarte pentru că nu am avut cum să ne uităm peste aceste informații. Reprezentanții de vânzări și-au dat seama cum pot folosi ofertarea pe baza produselor afișate după căutare și astfel au apărut rezultate foarte frumoase care se datorează Cross-Sales.
Bakó Lajos-Tamás
Asistent Director Vânzări — MELINDA-IMPEX INSTAL

Avantaje

  • Proces de vânzare standarizat pentru întreaga echipă de vânzări

  • Acces rapid la toate informațiile de care au nevoie agenții din teren pentru a putea prelua comenzile sau a răspunde întrebărilor clienților. Date corecte și actualizate despre stocuri, prețuri, promoții etc. pot fi accesate instant

  • Fiecare dintre cei 1000 clienți ai Melinda Impex, are propria lui listă de prețuri care conține discount-urile care se aplică automat la preluarea comenzilor conform condițiilor din contractului negociat

  • Creșterea vânzărilor folosind tehnici de Cross-Sales

  • Agenții de vânzări pot face eficient încasări direct din teren, cu eliberare rapidă, pe loc, a unor chitanțe tipărite cu ajutorul imprimantelor mobile

  • Reprezentanții Melinda Instal pot colecta cu ajutorul chestionarelor din HERMES, informații despre produsele pe care compania le are în custodie la clienți

  • Preluarea comenzilor și efectuarea ofertelor de preț se realizează mult mai eficient

  • Posibilitatea de a configura și a monitoriza mai eficient routing-lui agenților

Dacă m-ai întreba dacă aș implementa din nou sau dacă aș recomanda pentru altă firmă implementarea unei aplicații de tip HERMES SFA aș zice un da hotărât fiindcă este important să standardizăm și să digitalizăm procesele unei firme, deci da, eu sunt adeptul acestor dezvoltări și investiții.
Tóth Károly
Director Controlling — MELINDA-IMPEX INSTAL

Soluții utilizate

Hermes SFA

HERMES este soluția mobilă de vânzări și merchandising dezvoltată special pentru a crește productivitatea agenților din teren.

Companii de succes își accelerează transformarea digitală cu Transart. Contactează-ne acum.

Câmpurile marcate cu "*" sunt obligatorii

Vezi și alți Clienți mulțumiți ai Transart

Abonează-te la newsletterul nostru

Vrei să afli mai multe?

Acest site folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare și publicitate. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.