Scandia Food a implementat HERMES Merchandising

Scandia Food, lider pe piata conservelor pe baza de carne din Romania, a ales sa utilizeze HERMES SFA & Retail Execution, solutia Transart pentru automatizarea activitatii din teren a reprezentantilor de vânzări și merchandising.

Prin brandurile proprii – Scandia Sibiu si Bucegi, Scandia Food,reprezintă mai mult de jumătate din piața conservelor de carne, iar restul este asigurat de marcile proprii ale retailerilor cu care colaboreaza compania, Scandia Food producând circa 80% din produsele „private labels” ale retelelor internationale de retail.

In 2012 compania a implinit 90 de ani de activitate. Tot in 2012 Scandia Food a inaugurat la Sibiu o fabrica de ultima generatie, extinzandu-si activitatea de la segmentul conservelor pe baza de carne si spre segmentul mezelurilor.
Odata cu modernizarea liniei de productie, Scandia Food a simtit nevoia modernizarii si a modului in care isi desfasoara activitatea forta de vanzare. Pentru aceasta, Scandia Food a ales solutia HERMES – lider de piata pe segmentul Sales/Field Force Automation din Romania.

„Am ales Transart ca si partener datorita experientei si expertizei companiei in domeniul FMCG, avand multe implementari la activ. Relatia cu Transart s-a dovedit a fi una foarte buna, flexibila, angajatii Transart fiind extrem de atenti si avand o viteza de reactie foarte mare la cererile noastre.” – a declarat Rares Popescu – Director Planificare Strategica & IT, Scandia Food

Implementarea HERMES la Scandia Food s-a realizat in doua etape – intr-o prima etapa a fost implementata partea de Merchandising a aplicatiei HERMES, urmand sa se implementeze si modulul de Presales.

La inceputul proiectului, am avut cateva intalniri in care ne-am aliniat fortele – departamentul Trade Marketing, IT si Vanzari din Scandia Food au fost implicate in proiect, iar Transart a avut toata sustinerea pentru a implementa sistemul. Toate configurarile planificate de Transart au fost facilitate de catre Project Manager-ul si Team Leader-ul alocati si s-au desfasurat in cele mai bune conditii.” – a declarat Rares Popescu – Director Planificare Strategica & IT, Scandia Food

In prezent, echipa de merchandiseri Scandia Food, formata din 35 de agenti, utilizeaza HERMES – modulul Merchandising, pe terminale Motorola ES 400, care ruleaza pe platforma Windows Mobile.

In urma implementarii HERMES obtinem date obiective din piata, legate de toti cei 4P de marketing, la nivel de POP, judet, regiune si total tara, date accesibile tuturor functiunilor relevante printr-un singur click. Aceasta informație, preluată si centralizata in timp real din toata tara, ne permite sa luam decizii mult mai rapid.” – a mai declarat dl. Rares Popescu

Printre beneficiile oferite companiei Scandia Food de aplicatia HERMES , modulul Merchandising amintim:

  • Aplicatie multi-platforma si multi-device – permite portarea sistemului HERMES pe orice platforma aleasa de Scandia Food;
  • Informatii actuale si corecte culese din toata tara folosind chestionare de trade-marketing: prezenta produse, alte produse similare, spatiu la raft, etc.;
  • Aplicarea mai unitara a actiunilor promotionale in toate punctele de vanzare (trade-marketing) si a materialelor promotionale folosite: POSM-uri, plasari secundare, etc.
  • Optimizarea rutelor;
  • Informatiile culese din teren sunt sincronizate si centralizate pe server zilnic, astfel incat un set extins de rapoarte cu date proaspete sunt disponibile in orice moment al zilei;
  • Posibilitatea realizarii unui Census anual de magazine;
  • Integrarea sistemului HERMES cu sistemul Business Intelligence pe care il utilizeaza compania Scandia Food;
  • Controlul activitatii fortei de vanzari prin utilizarea modulul GPS, care permite geocodificarea locatiilor si urmarirea pe harta a pozitiei reprezentantului de vanzari in momentul vizitei la client;
  • Urmarirea respectarii standardelor de mercantizare impuse de companie prin posibilitatea preluarii de fotografii direct in aplicatie.

HERMES este primul sistem autohton din gama SFA/FFA care ruleaza pe orice categorie de dispozitive mobile: PDA, smartphone, tablet, netbook, laptop, atat pe platforma Windows, cat si pe platforma Android.
Lider pe piata solutiilor mobile Sales/Field Force Automation din Romania, Transart are o experienta de peste 16 ani in oferirea de solutii pentru automatizarea activitatii reprezentantilor de vanzari care desfasoara activitate de teren. Solutia HERMES  a fost aleasa de peste 200 de companii din 18 tari, cu peste 6000 de licente mobile in exploatare.

Suntem la un click distanță

Interesat să valorifici aceste instrumente în compania ta?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din reprezentanții Transart.

Câmpurile marcate cu “*” sunt obligatorii
Sediu

Cluj-Napoca, 400495
Calea Turzii, Nr. 241C
Jud. Cluj, Romania
Tel: +40 264 440 500

Vezi și alți Clienți mulțumiți ai Transart

Acest site folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare și publicitate. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.