Fonduri europene nerambursabile: ERP, WMS, SFA, CRM investiții eligibile
A. PROGRAMUL DE GRANTURI PENTRU INVESTIȚII și PENTRU RECONVERSIA ECONOMICĂ A IMM-urilor
Acest program se mai numește măsura 3 și este în cadrul OUG 130, publicată în Monitorul Oficial din data de 6 august 2020. Încă este în consultare publică și se așteaptă ajustări finale pe ghid.
În cadrul acestui apel, planificat a fi deschis la începutul lunii octombrie 2020, companiile care au avut profit în 2019 și care contribuie cu cel puțin o treime din totalul investiției pot accesa o sumă o sumă de până în 200.000 euro.
Pentru a avea șanse să accesați un astfel de grant este important să obțineți un punctaj de 100 puncte și să depuneți proiectul în prima zi în care apelul se deschide. Codul CAEN al afacerii trebuie să se afle în lista finală și, ideal, sectorul de activitate în care realizați investiția să se numere printre sectoarele ce au balanța comercială negativă la nivel național (importurile sunt mai mari ca exporturile – vezi ghidul ). Un alt aspect important este ca investiția să fie finalizată în următoarele 12 luni.
Sunt vizate următoarele obiective specifice:
• Menținerea în piață a IMM-urilor din România pentru toate operaţiunile;
• Menținere/creșterea numărului de angajați pentru operaţiunea c);
• Diversificarea activităților a IMM-urilor din România pentru operaţiunea d);
• Sprijinirea activităților economice din domeniile de activitate care contribuie la reducerea soldului negativ a balanței comerciale pentru operaţiunea d).
Conform informațiilor actuale apelul se va deschide în cursul lunii octombrie.
B. PROGRAMUL PENTRU DIGITALIZAREA IMM-URILOR – POC Competitivitate 2.2
Acest program este destinat întreprinderilor mici și mijlocii și este finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, reprezentând una dintre măsurile guvernului pentru stabilizarea organizațiilor în urma crizei COVID-19. De aici prezintă interes în special cele două apeluri enumerate mai jos:
DIGITALIZAREA ACTIVITĂȚII IMM PRIN FINANȚAREA ACHIZIȚIONĂRII DE PRODUSE SOFTWARE/TIC
Există publicat ORDINUL COMUN al Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, din data de 08.09.2020:
Art. 1 Se aprobă Schema de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID – 19 , aferentă Programului Operațional Competitivitate (POC 2014-2020), Axa Prioritară (AP) 3 – Sprijinirea IMM-urilor ca reacție la pandemia COVID -19, Prioritatea de investiții 3d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 3.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 3.1.1. Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID – 19, al cărei conținut este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2 Schema de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID – 19 este finanțată din fonduri externe nerambursabile asigurate din Programul Operațional Competitivitate, în condițiile legii.
Art. 3 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
DEZVOLTAREA DE PRODUSE ȘI SERVICII SOFTWARE/TIC INOVATIVE
Iată câteva informații relevante despre acest program: Se pot depune proiecte în perioada 02.10.2020 – 02.11.2020 pentru a se finanța dezvoltarea de produse sau servicii software (IT) inovative.Se adresează afacerilor din domeniul TIC care au experiență în domenii precum ca : IoT, smart city/village/agriculture, Cyber security, Big Data, Inteligență artificială/Blockchain/ Virtual Reality (VR)/ Augmented Reality (AR), tranzacții electronice, E-guvernare/E-administrație/E-sănătate/E-educație, digitalizare (automatizare, robotizare) industrială. Valoarea minimă a finanțării nerambursabile este de1.000.000 euro, iar cea maximă 5.000.000 euro. În cadrul acestui apel se punctează apartenența la un cluster în funcție de vechime.
Pentru toate programele, contractele urmează a fi semnate până la 31.12.2020, iar la programul pentru investiții sunt șanse să primiți și banii până la finalul anului 2020 .
Linkuri utile
- Ordonanța OUG 130
- Documentele necesare a fi depuse de solicitanți
- Apelul POC Axa 3 – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID – 19
- Ghidul aferent
Experința TRANSART în domeniu
Punem la dispoziție produse IT complete, solide, cu o varietate largă de funcționalități și beneficii pentru clienți, care au capacitatea să aducă plusvaloare în orice companie.
Experiența noastră de peste 25 de ani în dezvoltare de software și produsele noastre de tip ERP, WMS, SFA, CRM sau Business Intelligence care sunt folosite deja de peste 1.400 de clienți, fapt care atestă calitatea pe care o oferim partenerilor noștri.
Totodată, de-a lungul timpului am implementat am implementat multiple programe software pentru business achiziționate cu ajutorul fondurilor comunitare europene și al Băncii pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
Ești consultant pe fonduri europene și vrei să îi oferi soluții viabile clientului tău?
Dorești software pentru propria firmă și ai discutat deja cu un consultant pe fonduri europene care ți-a confirmat existența unei axe de finanțare prin care poți achiziționa soft-ul pe care îl dorești?
Dacă răspunsul tău e da, contactează-ne pentru a ne solicita o ofertă.
Nu pierde această oportunitate. Fondurile structurale îți oferă șansa de a-ți dezvolta afacerea în noi direcții.
Completează formularul de mai jos cu detalii despre ce vrei să conțină oferta.