Transart a participat ca partener la Conferinta Internationala Meat&Milk 2014 de la Sibiu, cel mai important eveniment specializat care a reunit peste 320 de reprezentanti ai sectoarelor de carne si lapte din Romania, fermieri, procesatori, factori de decizie din sistemul bancar, din randul furnizorilor de servicii, invitati din strainatate si reprezentanți de prim rang ai autoritatilor.
Temele de discutie ale conferintei au fost axate in principal pe surse de crestere, optimizare si control, tehnologii noi in domeniu, specifice pe ferme de animale, agricultura, procesare, nutritie, legislatie, finantare etc.
Cu aceasta ocazie, in cadrul workshop-ului pe carne, dl Andrei Pinte – Account Manager Transart a sustinut comunicarea cu titlul “Controlul costurilor, de la preluarea comenzilor la livrarea produselor cu ajutorul unui sistem informatic adecvat”. Dl. Pinte a prezentat audientei cele mai noi tendinte la nivel global in utilizarea tehnologiilor software pentru afaceri si a punctat gama de aplicatii software prin care Transart ofera solutii concrete care pot fi usor adaptate la nevoile specifice din industria carnii.
Daca tehnologia si solutiile bazate pe automatizari patrund din ce in ce mai puternic si in sectoarele carne si lapte din Romania, oferta de sisteme de management care propun solutii in industria carnii pare a fi segregata in doua mari categorii. Prima este cea a sistemelor specializate, de import, care ofera la pachet echipamente si softul de control aferent in contul unor bugete consistente … si respectiv a doua categorie – cea a solutiilor de business autohtone, aplicatii cu scop general de business care beneficiaza de module si componente care pot fi adaptate nevoilor specifice industriei. Incadrata in a doua categorie, oferta Transart asigura o acoperire a nevoilor de baza cu solutii practice, la costuri sensibi mai reduse.
 
Concret, oferta Transart include o suita de aplicatii perfect integrate pe urmatoarele categorii:
ERP – sisteme de gestiune, productie, facturare, contabilitate, salarizare;
SFA – automatizare activitati de teren pentru forta vanzari, livrare, culegere informatii din piata,
WMS – depozitare, inventariere, picking, pregatire marfa si documente pentru livrare, si
Business Intelligence – monitorizare indicatori de performanta (KPI dashboards), analiza si suport decizional.
 
Dintre nevoile operationale identificate in industrie, in principal la jucatorii de talie medie/mica, prin suita de aplicatii Transart acopera functional urmatoarele:
 • estimarea automatizata necesarului de aprovizionat, in baza comenzilor si a stocurilor existente;
 • controlul productiei in timp real si al costurilor de productie;
 • controlul stocurilor de materii prime si de produse finite;
 • lansarea in productie pe baza comenzilor, utilizare retete de transare si de fabricatie;
 • calculul randamentului de crestere / taiere / transare / fabricatie;
 • inventariere rapida, receptie pe baza comenzilor catre furnizori;
 • alocarea automata pe fluxurile de productie/transfer/livrare;
 • integrare EDI cu Key Accounts, formulare speciale pentru KeyAccounts
 • utlilizare de unitati de masura echivalente si unitati de impachetare
 • urmarire si control preturi negociate, loturi, date de expirare, certificate de conformitate;
 • integrarea de cantare pentru automatizarea procesului de cantarire;
 • automatizari de procese: preluare comenzi, facturare, cantarire;
 • asigurarea trasabilitatii pe fluxul de aprovizionare-productie-livrare;
 • scurtarea timpului de livrare a produselor la clientul final;
 • preluarea comenzilor cu un anumit tip de unitati de impachetare – gen caserola – si transformarea automata a cantitatii de facturat, la nivel de client, in kilograme;
 • control pe activitatile desfasurate de agenti pe teren;
 • integrarea magazinelor proprii: cu ERP propriu sau cu solutii specializate de retail.
O serie de producatori si distribuitori din industria carnii si a lactatelor utilizeaza in prezent solutii software furnizate de Transart. Dintre acestia amintim: Agra’s Alba Iulia, Agro Invest Bistrita, Agro Ardeal Bistrita, Bertis Sf Gheorghe, Carman Slobozia, Elit Cugir, Gerola Prodinvest Lugoj, Ghitta Baia Mare, Scandia Sibiu, Simultan Timisoara, Vericom Bucuresti.
 

Viziunea Transart

Pornim cu o fundatie solida, facem lucrurile temeinic, verificam o data in plus si suntem atenti la detalii. Pentru noi este importanta stabilitatea: stabilitatea Transart, stabilitatea afacerilor clientilor nostri, stabilitatea produselor pe care le livram. Facem lucrurile ca pentru noi: trainic, temeinic, alegand cele mai potrivite tehnologii, platforme si echipamente. Dezvoltam sisteme informatice pentru afaceri, sisteme performante din zona de mobilitate, care integreaza aplicatii software intuitive, usor de invatat si utilizat. Suntem deschisi si conservatori in acelasi timp. Deschisi la imbunatatiri, conservatori cand vine vorba de afectarea performantei si stabilitatii produselor noastre. Livram solutii adaptabile la nevoile clientului, solutii ce sunt puse in valoare prin spiritul ThinkClient al echipelor de analiza, dezvoltare, testare, implementare si suport. Nu suntem perfecti, dar tindem la perfectiune. Lucram in echipa si crestem impreuna cu clientii nostri.