Transart anunta extinderea portofoliului de solutii din zona Business Intelligence cu BI Adviser – un instrument vital pentru top si middle managementul unei companii care utilizeaza o aplicatie din gama ERP furnizata de Transart.

Instrument de tip „dashboard & analyzer”, Transart BI Adviser transpune vizual informatii esentiale despre operatiunile comerciale si financiare ale companiei. Grupand indicatori de performanta (KPI) in panouri de control tematice sau departamentale (dashboards), BI Adviser permite monitorizarea functionarii afacerii (vanzari, stocuri, cash-flow, incasari, plati), definirea alertelor si identificarea tendintelor care pot afecta derularea profitabila a afacerii.

Solutia de BI pe care o propunem clientilor Transart care folosesc B-Org ERP sau Neomanager a fost aleasa dupa o analiza detaliata a alternativelor existente si dupa realizarea unor proiecte pilot la cativa dintre clientii nostrii. Feedback-ul pozitiv, timpii redusi de implementare, caracteristicile de exceptie oferite de QlikView, dar mai ales raportul excelent pret vs beneficii oferite utilizatorului final, ne-au determinat sa optam pentru aceasta varianta.” – a declarat Marius IURIAN – Managing Partner Transart.

Platforma QlikView ofera cel putin urmatoarele caracteristici: usurinta in utilizare, flexibilitate deosebita in filtrarea si sortarea datelor, controale grafice cu puternic impact vizual, mecanisme de analiza ghidate de scenarii what-if si o viteza de procesare de excepţie gratie tehnologiei „associative in-memory”. Combinand aceste caracteristici QlikView cu un conector de date care asigura extragerea rapida a datelor din sistemele ERP Transart, BI Adviser faciliteaza analize pe datele de business, identificarea si izolarea cauzelor care au generat alerte pe setul de indicatori (KPI) monitorizati, oferind astfel suport pentru fundamentarea deciziilor de business.

In urma succesului de piata inregistrat in 2010, dar mai ales a gradului ridicat de adoptie a acestei platforme de BI in toate tipurile de organizatii, QlikView a intrat in „cadranul liderilor” in cel mai recent studiu de specialitate – „Gartner Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms”, publicat la sfarsitul lunii ianuarie 2011. In acelasi studiu, QlikView este singura platforma de BI care obtine un procentaj de peste 75% – atunci cand clientii nominalizeaza principalul criteriu de selectie la care au aplelat. Criteriul nominalizat este „usurinta in utilizare”.

Avand la baza un set optimizat de indicatori de performanta (KPI) si un model de analiza flexibil, bazat pe modelul de date din sistemele ERP Transart, BI Adviser propune clientilor Transart o solutie de Business Intelligence avand un ciclu de implementare redus si un pret competitiv.

In ton cu clasificarea QlikView in categoria „Data Discovery” a platformelor de Business Intelligence, BI Adviser ofera noi modalitati de explorare rapida a “bucatariei interne” a afacerii, clientilor Transart:

  • analize si drill-down in timp real pe datele si procesele interne ale afacerii;
  • livrarea instantanee a raspunsurilor „de business” la intrebarile pe care managerii si le pun;
  • acces rapid la previziuni (forecast), tendinte si scenarii „what-if”.

Utilizam solutia de Business Intelligence furnizata de Transart doar de cateva luni. Pot spune ca am castigat in primul rand o sursa de informatii – bazate pe date operationale concrete, informatii esentiale care imi permit sa evaluez mult mai bine si mai rapid performantele principalelor departamente din companie. Controlul costurilor, informatii detaliate despre cash-flow-ul companiei, identificarea rapida a driver-ilor care sustin vanzarile companiei sunt exemple de beneficii certe care imi vin rapid in minte. Apreciez de asemenea sprijinul oferit pentru elaborarea strategiilor comerciale utilizand scenariile «what-if» puse la dispozitie. Desi consider ca achizitia unui astfel de instrument nu trebuie privita prin prisma recuperarii rapide a investitiei, estimez ca aceasta poate fi recuperata in mai putin de un an de zile – in conditiile in care si mediul extern te ajuta. Pe scurt, utilitatea unui astfel de instrument de Business Intelligence as sintetiza-o astfel: «Ai la indemana informatia care, cu inteligenta si imaginatie, iti permite sa-ti conduci tu businessul … sa nu lasi businessul sa te conduca el pe tine!»”, a declarat ing. Cimpean Gavril, Director General – Transcarpatica SA.