Conceptul de Business Intelligence (BI) schimbă pentru totdeauna modul în care managerii iau decizii cu privire la viitorul afacerii pe care o conduc și ajută la generarea unui răspuns pozitiv la întrebările de mai jos, dar și la multe altele care pot apărea în viitor.

De ce durează atât de mult până când am acces la informațiile de care am nevoie? Oare datele pe care le am în față sunt corecte și actualizate la zi? Am suficiente informații pentru a lua deciziile corecte? Știu exact ceea ce se întâmplă în firma mea? Cum pot crește productivitatea, respectiv profitul firmei mele?

Sună destul de cunoscut? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care apar adesea în mintea oricărui manager, director sau persoană cu funcție de conducere, care de cele mai multe ori nu au niciun răspuns, sau cel puțin nu unul mulțumitor, încât să ofere siguranță decizională.

Află care sunt avantajele majore ale utilizării unei aplicații software de tip Business intelligence:

1. Scurtează timpul de luare a deciziei și crește capacitatea de adaptare la condițiile pieței

Se spune că cine are informația, are și puterea, iar lumea în care trăim a devenit extrem de dinamică și de dependentă de informații, mai ales dacă ne referim la mediul de afaceri. Utilizatorii de BI Adviser pot obține rapid răspuns la întrebările care îi frământă în legătură cu business-ul lor, nemaifiind nevoie să aștepte câteva zile după un raport de analiză, iar apoi să mai piardă câteva ore bune pentru a-l parcurge.

BI îți ușurează viața, poți scăpa de stresul generat de lipsa unor date pentru luarea deciziilor și ai mai mult timp pentru tine, dar și pentru cei dragi.

Un raport de analiză este generat instantaneu, într-o formă vizuală, ușor de înțeles, astfel puterea de adaptare la condițiile pieței devine mult mai mare, iar identificarea riscurilor și a oportunităților devine mai ușor de realizat. Prin urmare, strategia cu privire la modalitatea de a trata riscurile și oportunitățile poate fi generată la timp, astfel încât compania ta să fie pregătită pentru schimbările care urmează.

 

2. Înlocuiește deciziile bazate pe bănuieli cu deciziile fundamentate pe informații concrete

O afacere nu se compară cu un joc la ruletă, astfel că deciziile nu se iau pentru că așa credem că ar fi bine ci pentru că știm ceea ce facem. Fundamentarea deciziilor pe baza informațiilor complete, actualizate în timp real, este un atu competitiv de care orice firmă are nevoie pentru a se dezvolta.

Accesul facil și rapid la date pentru a realiza comparații, sinteze pe baza informațiilor interdepartamentale, previzionarea, urmărirea trend-urilor, predicțiile de tipul „what if,” detalierea (drill-down) sau sintetizarea (drill-up) informației creează oportunitatea de a înțelege și mai clar ceea ce se întâmplă cu adevărat în companie.

 

3. Îmbunătățește puterea de negociere

Forța de vânzări a companiei vede în timp real care sunt trendurile de pe piață, care sunt preferințele clienților. De asemenea, utilizând analiza de tip „what if” se înțelege instantaneu care ar fi impactul promoțiilor și a modificării prețurilor de achiziție asupra veniturilor companiei, astfel încât se poate negocia concret cu furnizorii, pe baza datelor analizate.

 

4. Identifică tendințele pieței

Software-ul de Business Intelligence ajută firmele să își facă ”ordine în stocuri”,  evidențiază care sunt cele mai vândute produse (produsele locomotivă), ajută la observarea noilor tendințe din piață, dar arată și care sunt acele stocuri neperformante care practic blochează banii firmei. Toate acestea aspecte pot fi transformate în profit adițional pentru compania ta.

 

5. Facilitează identificarea de oportunități

Pe baza datelor înțelegem rapid câte unități s-au vândut, prin ce canal, în ce zonă geografică, către ce segment de piață, impactul sezonalității asupra afacerii etc. ,astfel încât avem capacitatea de a înțelege cum și de ce s-a întâmplat așa. Strategia de viitor va fi cu siguranță definită altfel, atunci când înțelegem exact natura clienților și a business-ului nostru, dar și cauzele și efectele pentru care lucrurile se întâmplă într-un anumit fel și la un anumit moment.

 

6. Oferă o viziune unitară asupra afacerii

Accesul permanent la indicatorii cheie (KPI) contribuie indirect la creșterea nivelului de eficiență a firmei și la reducerea costurilor prin luarea unor decizii în concordanță cu situații apărute în urma analizei facile a datelor realizate cu ajutorul BI. Rapoartele vizuale, tablourile de bord departamentale, rezultatele fiecărui proces în parte, cash-flow-ul (fluxul de numerar) sunt la câteva click-uri distanță, astfel încât managementul are o viziune unitară, relevantă, asupra companiei și poate solicita oricând optimizări șefilor de departamente atunci când identifică probleme.

De asemenea, analize precum cele cu privire la stadiul de atingere a obiectivelor sau SWOT sunt mult mai ușor de realizat pe baza informațiilor din BI Adviser.

Unul dintre beneficiile majore ale BI este acela de a reduce timpul și resursele umane necesare pentru a crea un raport. Extragerea, transformarea, încărcarea și agregarea datelor, generarea automată a rapoartelor, instrumentele utile pentru a simplifica realizarea unor noi rapoarte și reducerea la minim a training-ului necesar (și a costurilor aferente) pentru a dezvolta rapoartele, contribuie împreună la o experiență mult mai plăcută de prelucrare a informațiilor care au capacitatea de a aduce plusvaloare firmei tale.

Click pentru a afla cum poate soluția Transart de Business Intelligence (BI Adviser) să îți ușureze procesul de luare a deciziilor în fiecare zi. Informații mai bune înseamnă decizii mai bune.

Dorești o ofertă personalizată de BI Adviser?

Completeaza formularul de mai jos pentru a fi contactat de un reprezentant Transart

Citește detalii